O podjetju

o podjetju 1Začetki lesno predelovalne dejavnosti  na lokaciji podjetja LIP Radomlje d.d. segajo v leto 1894, ko je kolovški graščak Feliks Stare na ruševinah pogorelega Boldinovega mlina postavil dva žagi venecijanki na vodni pogon.

Pretežno rokodelska obdelava lesa je kmalu prerasla v industrijsko proizvodnjo. Nastalo je podjetje, ki je že pred prvo svetovno vojno del svoje proizvodnje prodajalo v širši evropski prostor.

Po drugi svetovni vojni je bilo podjetje nacionalizirano in je doživelo vrsto statusnih sprememb. V 60. letih prejšnjega stoletja je podjetje pričelo s serijsko proizvodnjo kolonialnega pohištva, pretežno namenjenega ameriškemu trgu, močno pa je bilo prisotno tudi na nemškem in skandinavskih trgih.

Od leta 1996 dalje je LIP RADOMLJE delniška družba v večinski lasti zaposlenih. Danes šteje 350 zaposlenih in je izrazito izvozno usmerjeno gospodarska družba. Na tujih trgih ustvari več kot devet desetin svoje celotne prodaje. Njena osnovna dejavnost je proizvodnja pohištva iz masivnega lesa, zlasti hrasta.

V zadnjem desetletju je podjetje razvilo vrsto pohištvenih programov pod lastno blagovno znamko European Wood Classics. ki izpolnijo pričakovanja tudi najzahtevnejših kupcev. Izdelke programov Mission, French Rustic, Deluxe, Casa Vieja, Nordway ter American Craftsman, je mogoče kupiti v ZDA, Veliki Britaniji, Irski, Rusiji, Nemčiji, Avstriji, Izraleu, Hrvaški in seveda v Sloveniji.o podjetju 2

Zadnja uspešnica je kolekcija American Craftsman, ki nadaljuje izročilo gibanja Arts & Crafts in enega  njegovih najbolj eminentnih predstavnikov, arhitekta Gustava Sticklya, čigar design je po več kot sto letih še vedno svež, dopadljiv in brezčasen.

Kakovosten masiven les, dorečena konstrukcija in design ob brezhibni izdelavi so zagotovilo, da je pohištvo pod blagovno znamko European Wood Classics pohištvo za več generacij.