ATE zavore – najboljše za vaš avto

Ali poznate funkcijo zavor?

ATE zavore, kot tudi zavore drugih blagovnih znamk, omogočajo, da vozilo ob zaviranju zmanjšuje hitrost in na koncu tudi zaustavi vozilo.

Osebni avtomobili, kombiji, tovorni avtomobili, avtobusi, motorna kolesa, dvokolesa, letala, lokomotive. Prav vsi imajo naprave za zaviranje, ki jih imenujemo zavore.

In kako delujejo zavore?

S trenjem se kinetična energija, ki se sprošča ob zaviranju, pretvarja v toploto. Zavore lahko tvorijo kinetično energijo, ki se ustvarja pri zaviranju na zavornih diskih ali zavornih bobnih.  Zavore jo lahko uporabijo tudi za pretvorbo v električno energijo. Ta se shranjuje v avtomobilskih baterijah. To velja za hibridna vozila.

Zavore so sestavljenka več različnih komponent. Zavorne cevi, zavorni valji, zavorne klešče, zavorni diski, zavorni bobni, zavorne obloge, zavorne ploščice, zavorni senzorji, zavorni ojačevalci, žice zavor, rezervoarji za zavorno tekočino in senzorji obrabe, ti sklopi so glavni elementi zavornega sistema.

ATE

Zavore proizvajajo različni proizvajalci. Ob izdelavi avtomobila so določeni proizvajalci dobavitelji za prvo vgradnjo (primer: vozilo Toyota ima lahko tovarniško vgrajene zavore določene blagovne znamke in ne nujno znamke proizvajalca Toyota). Pozneje so to dobavitelji originalnih rezervnih delov za poprodajo.

Poprodaja je pomembna aktivnost, ki nastopi, ko avtomobil zapusti tovarno kot gotov izdelek.

Najbolj znani proizvajalci, ki dobavljajo zavore za prvo vgradnjo so: ATE, BREMBO, TEXTAR, TRW LUCAS, BOSCH, FERODO, JURID, DELPHI in drugi.

ATE zavore?

ATE blagovna znamka zavor spada vsekakor med najbolj priljubljene, saj zagotavljajo izjemno visoko kvaliteto prve vgradnje To blagovno znamko mehaniki in serviserji zelo radi uporabljajo.

Če se stranka odloči, da bo kupila ATE, je za serviserja najmanj možnosti za nepravilnosti in poznejše reklamacije ter ostale morebitne nevšečnosti. Nakup te blagovne znamke priporočajo tudi vsi prodajalci rezervnih delov.

ATE ima v svoji družini več linij zavornih diskov in ploščic. ATE Ceramic je linija za bolj zahtevne voznike. In predvsem za avtomobile, ki dosegajo višje hitrosti in so težji.