steklena vrata za tuš

Steklena vrata za tuš – Resnice in miti o steklenih vratih

Steklena vrata za tuš so izjemno estetsko privlačna. Kljub temu pa se nekateri odločijo, da se zaradi mitov, ki veljajo, ne odločijo za namestitev steklenih vrat na kabino za tuširanje. To pa zato, ker pred odločitvijo ne opravijo dovolj raziskav, ki bi bile potrebne, da bi ugotovili, ali so ti miti dejstvo ali fikcija. Zato vam bomo v tem prispevku, skupaj s podjetjem Steklarstvo Breg, pomagali izvedeti, kateri miti so resnični in kateri lažni!

Steklena vrata za tuš – Resnice in miti o steklenih vratih

steklena vrata za tuš

Steklena vrata za tuš – za prefinjen videz vaše kopalnice

Brez dvoma, steklena vrata dajejo kopalnici prefinjen videz. Poskrbijo tudi, da je vaša kopalnica videti večja, kot je v resnici. Zakaj se potem nekateri odločajo za namestitev drugih možnosti v svoje prhe? Enostavno, ker so slišali za nekaj mitov, ki so povezani s steklenimi vrati. Zato se odločijo za drugačna vrata za tuš. Toda resnica je, da veliko mitov, za katere ste slišali, pravzaprav sploh niso resnica!

Mit 1 – steklena vrata za tuš lahko med tuširanjem “eksplodirajo”

Obstaja veliko zapisov, ki trdijo, da so steklena vrata eksplodirala, medtem ko se je nekdo tuširal. Ali pa takšnih, ki trdijo, da je lahko tuširanje z vročo vodo nevarno. Kot pri vseh steklenih izdelkih, zlasti pri tistih iz kaljenega stekla, je verjetnost, da se bo to dejansko zgodilo, praktično nična. Kaljeno steklo, iz katerega so izdelana steklena vrata za tuš kabino, je izjemno močno. Je pa tudi kaljeno steklo zlomljivo, a se, če pride do loma, da prepreči nastanek poškodb, zdrobi v drobne kose.

Mit 2 – zaščitna prevleka na steklenih vratih pomeni, da vzdrževanje ne bo potrebno

Na tem svetu resnično ni ničesar, česar ne bi bilo potrebno vzdrževati. Enako velja tudi za steklena vrata. Priporočamo redno brisanje steklenih vrat in si tako zagotovite, da bodo vaša vrata trajala. Zaščitna prevleka le olajša čiščenja steklenih površin.

Mit 3 – steklena vrata puščajo vodo

Če je tuš kabina pravilno nameščena, obstaja minimalna verjetnost, da bo puščala voda. Paziti je potrebno na to, da je glava za tuširanje nameščena pravilno, stran od šiva zaprtega prostora.

Mit 4 – steklenih vrat ni mogoče namestiti na kabine iz plastike ali akrila

Res je, da vsa steklena vrata niso namenjena za nameščanje na tuš kabine iz plastike ali akrila. So pa nekatera steklena vrata zasnovana tudi za te vrste tuš kabin. Pred namestitvijo bo potrebno preveriti, katera so primerna za vašo kopalnico.

Mit 5 – Položaj prhe ni pomemben

To je popolnoma napačna izjava! Prepričati se je potrebno, da je tuš kabina na pravem mestu in v pravilnem položaju. Poskrbeti je treba za čim boljšo hidroizolacijo. Če nameščate drsna vrata, naj bo “fiksni” del vrat nameščen na isti steni, na kateri se nahaja tuš glava. Če pa gre za namestitev nihajnih ali panelnih vrat, pa je priporočljivo, da so tečaji na steni, ki je nasproti tuš glave.

V spodnjem videu so prikazani nasveti za čiščenje steklenih vrat, lahko pa preberete še naše nasvete za izbiro Garderobne omare z drsnimi vrati.