Kamini na pelete

Kamini na pelete so bili ustvarjeni, kot oblika ekološkega in ekonomičnega gretja.  Oblikovani so tako, da se vizualno udobje gorečega plamena in udobje avtomatskega, elektronsko upravljanega ogrevanja, združijo v popolno harmonijo. Njihova vgradnja ne zahteva velikih gradbenih posegov. Na ta način se kamini na pelete enostavno uporabijo, kot glaven ali dodaten način ogrevanja. Za prenos toplote s kamin na pelete v prostor običajno poskrbi ventilator. Kamini na pelete omogočajo, da nekateri kamini ogrevajo prostor brez ventilatorja z uporabo naravne konvekcije ali z ventilatorji. 

Kamini na pelete imajo samodejni vžig peletov in samodejno doziranje peletov v kurišče. Kamini na pelete so zelo tihe, imajo velik izkoristek. Peči imajo možnost nastavitve optimalne temperature, ki jo želite v prostoru. Lahko si nastavite za vsak dan posebej, kdaj se peč vključi in na kateri temperaturi se ugasne. Peči na pelete so toplozračne in tudi IDRO – kar pomeni, da lahko imajo povezavo na centralno ogrevanje.

Ker vgradnja kaminov na pelete ne zahteva posebnih gradbenih posegov, hkrati pa so ti kamini zelo tihi in čisti, so najbolj priljubljeni ravno pri vgradnji v dnevne sobe. Če tudi sami opremljate dnevno sobo in vas zraven kamina v dnevnem prostoru, zanima še ostala tematika o tem kako izbrati ustrezne pohištvene elemente, za dnevno sobo, si morate prebrati prispevek na povezavi.

kamin na pelete

Kamini na pelete z usmerjenim (kanaliziranim) zrakom imajo sistem cevi, ki posredujejo vroč zrak še v ostale prostore. S tem pridobimo bolj enakomerno kroženje toplote znotraj doma. V večini modernih kaminov lahko nastavite količino zraka in želeno temperaturo za prostor, kjer se kamin nahaja in za preostale prostore, kamor se zrak usmerja.

Pri večini kaminov z usmerjenim zrakom lahko elektronsko nastavljate temperature prostora za vsak izhod zraka posebej.

Toplovodni kamini na pelete oz. natančneje povedano toplovodni kaminski kotli na pelete , prostostoječe peči v dnevnem prostoru ali kurilnici saj delujejo na 3 načine: proizvajajo toploto za radiatorje, oz. talno gretje; toploto, ki jo seva kamin oddajajo v prostor, lahko se opremijo s sanitarnim kompletom, ki se uporablja za pripravo tople sanitarne vode. Plamen v prostoru ustvarja prijetno vzdušje in bolje intimno, sproščeno domačo klimo. Za te kamine je na voljo tudi SUBVENCIJA EKO SKLADA.

Kamini na pelete se med seboj razlikujejo po moči, dizajnu in seveda po kvaliteti materialov in samih komponent v peči. Vsi modeli imajo vgrajen ventilator dimnih plinov.

Za izračun cene peči na pelete, vas povabimo, da obiščete spletno stran Kamini Luzar.si.

kamin na pelete IDRO