Dnevna soba elementi – na kaj biti pozoren pri izbiri?

Tukaj je pripravljen naš zapis za vse, ki se zanimate za opremjjanje dnevne sobe in vas zanimajo različni pohištveni elementi v dnevnih prostorih.

Dnevne sobe vsekakor veljajo za prostore druženja naše družine in naših obiskov, hkrati pa tudi prostore v katerih se družina, če ne drugače, pa vsaj ob večerih, zbere za televizorjem in si skupaj pogleda kakšen film ali informativno oddajo.

Dnevna soba elementiŽe od nekdaj velja, da so dnevne sobe prostori, ki jih zraven kuhinje, uporabljamo največkrat in najpogosteje, so pa zaradi sodobnega načina življenja in pa tudi gradnje, dnevne sobe danes po svojih funkcijah namenjene še vsemu drugemu, ne samo druženju in obiskom.

Več o cenovno ugodnih elementih in dnevnih regalih, boste našli tudi med ponudbo dnevnih regalov na Pohištvo123.si, kjer so le ti ločeni na osnovne regale za dnevne sobe, kombinatorne, navadne in kotne regale za dnevne sobe, moderne dnevne regale, stenske police  in regale za tv ter knjižne regale.

Sicer pa kupci dnevnih regalov zelo dobro veste, da dnevni regali ponujajo zraven zgoraj omenjanih opcij še mnoge druge možnosti, izbiro barv, različnih materialov in oblik za zato so še psoebej primerni za vsakovrstne dnevne sobe.

Zelo pogosto tako za dnevne prostore iščemo elemente, kot so knjižni regali, omare za gardereobo, ki jo ne moremo posraviti drugam, kamor v dnevni prostor, stenske police za odlaganje spominkov in fotoalbumov, ipd…

Elementi, ki so tako še v ne tako zelo oddaljeni preteklosti, bili osnovni elementi za dnevno sobo, so danes od bivalnega do bivalnega prostora, povsem različni.

Največkrat nas za dnevne sobe zanimajo osnovni elementi:

  • tv regal, ki je v modernih dnevnih sobah, največkrat nizek in v kombinaciji s steklom in aluminijem,
  • knjižni regal, ki ga lahko postavimo v kot dnevne sobe ali ob katero izmed ostalih prostih zidnih sten
  • omare, ki jih v dnevni sob uporabimo tudi kot garderobne omare (lahko tudi vgradne omare)
  • stenske police
  • klubske mizice
  • sedežne garniture
  • minibar
  • in drugi elementi za dnevno sobo

Med materialom iz katerega so izdelani pohištveni elementi za dnevne prostore, prevladuje masiven les in pa tudi iveral, v primeru, ko gre za moderne dnevne sobe. Lesni materiali, pa so v odvisnosti od ponudnika, našega budžeta, ki ga imamo pripravljenega za nakup pohištva v dnevni sobi ter tudi od pohištvenega stila in potreb, lahko kombinirani z ogledali, stekli, aluminijem in inoxom.

Ne smemo pa pri tem pozabiti, da bo najlepše pohištvo in elementi v dnevni sobi, tisto, ki bi tudi po barvah usklajeno s talnimi oblogami, morebitnimi zavesami ali tapetami v dnevni sobi ter vsem ostalim dekorjem, ki sodi v vsako dnevno sobo.

Oglejte si tudi: 40 najlepših idej za majhne dnevne sobe

Oznake besedila: Dnevna soba elementi