Prikaz primerov kako lahko spletne strani vnovčijo svoja izobraževanja v spletno prodajo

Spletna prodaja je nedvomno v porastu, posledica tega, da se je pravzaprav vse življenje, tako v poslovnem, kot tudi zasebnem življenju, preselilo na splet, pa je, da spletna prodaja, zanima tako kupce, ki smo razvajeni, da kupljene stvari, naročamo kar od doma (in jih dobimo dostavljene na dom), kot za podjetja, ki želijo svojo ponudbo približati tistim, ki so doma (preko interneta).

Nedvomno pa je tudi, da se nastop na spletu in splet sam, ves čas razvijata in napredujeta. Zato je nenehno izobraževanje v spletno prodajo, eden od ključnih elementov uspeha vseh podjetij, ki se na področje spletne prodaje, podajajo čez različne spletne kanale.

V spodnjih primerih si lahko preberete kako svoje izobraževanje v spletno prodajo, vnovčujejo podjetja, v različnih panogah in preko različnih spletnih kanalov. S pregledami primeri, bi, če ne drugo, morali bralci dobiti potrditev, da je izobraževanje za prodajo na internetu, lastnikov, prodajnikov, marketingarjev in drugih, vpletenih v splet, nujno ne samo za rast podjetja, ampak vse bolj, že samo za “preživetje” podjetja.

Kakšne vse delavnice, tečaji, predavanja in izobraževanja ponujajo različna področja spletnega marketinga, si lahko ogledate na povezavi Izobraževanja za podjetja.

Kako izobraževanje v spletno optimizacijo (SEO), vnovčujeta podjetji, ki se ukvarjata s teambuilding programi

SEO optimizacija je “veda”, ki pomaga spletnim stranem, da se (skozi redno delo in izvajanje SEO aktivnosti), uvrščajo na prvi strani Googla, posledično pa to spletnim stranem prinaša več obiskovalcev na spletno stran ter več poslov.

ETC Adriatic.si je spletna stran, ki ponuja team building programe, na prvi strani Googla, pa se s pomočjo SEO optimizacije, pojavlja že nekaj let. Izobraževanje za spletno prodajo s pomočjo SEO optimizacije, za ETC Adriatic.si, vključuje od tega kako pravilno spisati SEO besedila, kako pravilno SEO optimizirati vsak posamezen team building program in tudi kako ustrezno SEO znanja vnovčevati tudi na področju plačljivih kampanja (saj kakovostna optimizacija spletne strani, prispeva tudi k boljšemu quality score za plačljive spletne kampanje) (1).

Ekološko posestvo Trnulja.com, je prav tako, s pomočjo izobraževanj o SEO optimizaciji, začela s prodajo svojih team building programov, pridobljena SEO znanja pa vnovčujejo ne samo pri opisih vseh svojih team building programov, ampak tudi po celotni spletni strani.

Pozorni SEO strokovnjaki boste na povezavi, kjer so opisani posamezni team building programi spletne strani Trnulja.com, zagotovo opazili, da je vsaj program opisan po vseh aktualnih SEO pravilih (od upoštevanja ključnih besed v naslovih programov, v meta opisih ter v vsakem opisu team building programa).

Vnovčevanje izobraževanja v spletno prodajo na primerih spletnih trgovin

Spodaj sta prikazana 2 primera učinkov izobraževanja v spletno prodajo na primerih slovenskih, uspešnih spletnih trgovin…

Kako izobraževanje spletne prodaje vpliva na prodajo v eni najbolj znanih trgovin z ovitki za telefone (topizbira.si)

Spletna trgovina TopIzbira.si, ki velja za eno od vodilnih spletnih trgovin s ponudbo ovitkov za telefone, v Sloveniji, svoje izobraževanje za izboljšanje spletne prodaje, vnovčuje na različnih spletnih prodajnih, kanalih:

  • google oglaševanje (Google Ads)
  • spletna optimizacija (SEO) – izobraževanje za SEO najdete na povezavi
  • Facebook oglaševanje in
  • email marketing

Kupec, ki išče poceni ovitek za telefon (ali pa tudi dražje ovitke za telefon, priznanih blagovnih znamk, npr. Spigen ovitke), bo trgovino Topizbira.si, našel tako med organskimi prikazi spletne trgovine (na prvi strani Googla), kot tudi med plačanimi oglasi na Googlu. Hkrati pa bo oglase za ovitke za telefone topizbira, našel tudi na Facebooku in v drugih spletnih kanalih.

A kljub prisotnosti trgovine topizbira v vseh večjih kanalih, na slovenskem trgu, tudi za Topizbiro ostajajo še vedno spletni prodajni kanali, kjer lahko svojo prodajo, še izboljšajo.

Že uspešne spletne trgovine lahko svojo prodajo povečajo z npr:

Z izobraževanjem do uspešne spletne prodaje pohištva

Spletna trgovina Pohištvo.123.si velja za slovenskega ponudnika pohištva, ki se mu je supelo na trgu ponudbe pohištva, pozicionirati kot ponudnik z kar do 50% nižjimi cenami pohištva kot pri konkurenci, svoje izobraževanje za izboljšanje spletne prodaje v trgovini, pa najbolj nadgrajujejo s tem, da spletno trgovino razvijajo in širijo na druge trge.

V nenehno izobraževanje v nadgradnjo znanj za spletno prodajo vlagajo tudi največje blagovne znamke (primer Triglav Skladi)

TriglavSkladi so najbrž ena najbolj poznanih slovenskih blagovnih znamk, ki na spletu več kot očitno, odlično tržijo vzajemne sklade (ter tudi investiranje v zlato, delnice, itd…).

A tudi že uveljavljene blagovne znamke, v svoji podjetjih, nenehno skrbijo za nova znanja na področju spletnega marketinga, prodaje in nastopa. Če samo pogledate pozorno njihove udeležbe na delavnicah, seminarjih in drugih tečajih za spletni marketing, vam bo kristalno jasno, da je v izobraževanje v spletno prodajo, potrebno nenenhno vlagati, saj se internet prehitro spreminja, da bi lahko spali na preteklih lovorikah.