Postelje za otroške sobe

V ponudbi programa izdelave lesenega pohištva po meri, ki je predstavljen na strani, na povezavi, lahko vidite, da so ponujane tudi postelje po meri. Med njimi, prav poseben segment, predstavljajo postelje za otroške sobe.

Postelje za otroške sobepogovor s strokovnjaki iz spletne strani Otroškesobe.com

Postelje za otroške sobe, starši v večini primerov nakupujejo zelo premišljeno, saj majhen otrok, otroško posteljico, zelo hitro preraste, pa tudi doba odraščanja zahteva, da se postelja tudi kasneje zelo hitro, tako po dimenzijah, kot po izgledu, prilaga otrokovim potrebam in željam.

postelje za otroške sobePostelje za otroške sobe so največkrat izdelane iz iveralnega materiala, saj je iverica pač najbolj prilagodljiv material, kar se tiče izvedbe, pa tudi na področju barvnih možnosti, ponuja najširšo izbiro.

Ob tem, da je iveralni material, mogoče poljubno oblikovati (polkrožni zaključki postelj, posteljna ograja, pograd, stopnice ob postelji, pod posteljni predali, dvižne postelje, ipd…) je treba vedeti, da postelje v otroških sobah, lahko kombiniramo barvno tako s pastelnimi iveralnimi barvami, barvami visokega sijaja, pa tudi z barvami v obliki strukture naravnega lesnega vzorca.

Sicer pa so postelje za otroške sobe lahko izdelane tudi iz masivnega lesa, pa tudi iz drugih materialov (železne otroške postelje, mdf plošče, ipd…).

Postelje za otroške sobe in starši

V največ primerih starši ne kupujejo zgolj postelje, temveč si dajo v celoti opremiti otroško sobo po meri, ki pa zraven postelje vključuje še izdelavo omare, pisalne mize in pogosto tudi dodatnih regalov in komod za otroško sobo.

Seveda pa vse te pohištvene elemente želijo ustrezno med seboj stilsko povezati.

Otroške postelje so po standardnih v najrazličnejših dimenzijah. Najbolj uporabljana dimenzija za otroško posteljo, ki jo  uporablja en otrok (mladostnik) je 90 x 200 cm, sicer pa v manj primerih pride pri otroški postelji do želje, da je ta dvojna (razen, če gre za poseben model otroške postelje – izvlečna postelja, dvižna postelja, ipd…)

Je pa v zadnjem času opaziti, da vse več staršev izven serijske in standardne dimenzije postelje 90 x 200, poseže po postelji, ki je malenkost širša (120 x 200cm, ali celo do 140 in 160 cm v širino in 200 cm v dolžino).

Dodatno je mogoče otroške postelje dobiti oblazinjene ali samo v lesu, v zadnjih letih pa so vse bolj popularne recimo tudi otroške postelje, ki so dvignjene od tal ali imajo povišan posteljni okvir.

Predvsem v manjših otroških sobah, smo priča željam staršem, da se izdela takšna otroška postelja, ki pod seboj vsebuje še npr. garderobno omaro, ali celo kotiček za pisanje in ustvarjanje.

Povsem druga zgodba so majhne otroške postelje, ki jih namenjamo otrokom, predšolske dobe.