Ponudnik kakovostnega inštalacijskega materiala za vodovod

Pri gradnji ali prenovi notranjih inštalacij je izbira kakovostnega inštalacijskega materiala za vodovod ključnega pomena za zagotavljanje kakovostne in varne oskrbe s pitno vodo. V tem blogu bomo razložili, kakšen inštalacijski material za vodovod izbrati ter kako se prepričati, da je vaša vodovodna napeljava kakovostna in trajna.

Včasih so se za vodovodno napeljavo uporabljale predvsem vroče pocinkane železne cevi. Največjo težavo pri tem materialu predstavlja korozija, ki nastane ob sočasni uporabi cevi iz različnih kovin.

Vroče pocinkane železne cevi danes vztrajno izpodrivajo plastične, ki imajo številne prednosti – višje obremenilne temperature, daljša življenjska doba, večja upogibljivost, brez nevarnosti nastanka korozije …

Plastične vodovodne cevi so prav tako lahko iz različnega materiala, kot je trdi polivinilklorid, kloriran polivinilklorid, polietilen z visoko gostoto, zamrežen polietilen, večplastne cevi iz mešanice različnih materialov. Nekatere izmed teh cevi so namenjene vodovodnemu sistemu za pitno vodo do 20 stopinj Celzija, druge za višje temperature, nekatere za javno vodovodno omrežje …

Vodovodne cevi

V podjetju Zagožen d.o.o., ki se ponaša z več kot 45-letno tradicijo, so specializirani za proizvodnjo in prodajo izdelkov za vodovod in kanalizacijo ter spadajo med vodilne slovenske ponudnike. Razpolagajo z več kot 27.000 m2 velikimi skladišči in imajo stalno zalogo blaga, prav tako pa omogočajo dostavo povsod po Sloveniji.

Na voljo imajo visokokakovostne izdelke za vodovod, pri njih najdete vse od cevi, armatur, hidrantov, gasilske opreme, fazonskih elementov, zračnikov za vodovod, hišnih priključkov, vse za regulacijo vodovoda, jaške in vodomere …

Kako izbrati pravi inštalacijski material za vodovod?

Pri izbiri ustreznih izdelkov za vodovod je potrebno upoštevati več dejavnikov. Katere, vam predstavljamo v nadaljevanju.

  • Kvaliteta vode: če je voda pri vas trda ali kisla, je pomembno, da izberete inštalacijski material, ki je odporen na korozijo. V vsakem primeru pa je pomembno, da se pri izbiri materiala posvetujete s strokovnjaki, ki vam bodo pravilno svetovali.
  • Vrsta gradnje: v starejših hišah so pogosteje uporabljene bakrene cevi, medtem, ko so pri novogradnjah cevi običajno plastične.
  • Proračun: kakšen tip cevi in druge opreme boste izbrali je precej odvisno od proračuna.
  • Podnebne razmere: ponekod so nekateri materiali bolj primerni kot drugi. Na primer, jeklene cevi so lahko bolj primerne za območja z nizkimi temperaturami, saj so odpornejše na zmrzal.

Četudi boste izbrali kakovosten inštalacijski material za vodovod, pa to še ni zagotovilo, da bo kakovostna tudi izvedba same inštalacije. Ta del je izjemno pomemben, verjetno precej bolj kot vse ostalo.

V kolikor inštalacije ne bodo pravilno in kakovostno izvedene, lahko pride do okvare na ceveh, uhajanja vode ali celo onesnaženja pitne vode. Zato vam svetujemo, da izberete partnerja z znanjem, izkušnjami, tradicijo in dobrimi ter preverljivimi referencami.

Podjetje Zagozen

Samo z ustreznim materialom in strokovno izvedbo boste zagotovili kakovostno in trajno oskrbo s pitno vodo v vašem domu.

Ves material, ki ga potrebujete, lahko kupite tudi iz naslanjača, in sicer v spletni trgovini Zagožen.