Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni?

V spodnjem zapisu bomo ugotavljali – Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni?

 

Žlebovi na splošno

 

Kot smo že ugotavljali, so žlebovi zelo pomemben detajl na vsaki strehi. Morda ni prva stvar, ki jo na hiši opazimo, pa vendar opravljajo kar zahtevno in pomembno funkcijo.

 

V žlebovih se zbira meteorna voda, ki potem po odtočnih ceveh odteka v kanalizacijo, oziroma lahko tudi kam drugam. Odvisno kakšen odvodni sistem si zamisli posameznik.

 

Pomembno je, da so žlebovi vzdrževani, da voda v njih nemoteno odteka, da niso zamašeni, saj bi s tem lahko naredili škodo na hiši.

Še več si o različnih vrstah žlebov, lahko preberete na povezavi vse za streho.

 

Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni?

Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni?

 

Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni – to je sedaj vprašanje.

Pa naštejmo nekaj pozitivnih lastnosti plastičnih žlebov:

  • kvalitetne izdelave,
  • izdelani iz razgradljivega materiala,
  • odporni na UV žarke
  • estetskega videza,
  • enostavni za montažo in
  • cenovno zelo ugodni.

 

Kaj pa ostale lastnosti plastičnih žlebov?

 

Plastični žlebovi so torej zelo ekonomični, ne zahtevajo nobenega posebnega vzdrževanja, enostavno jih je tudi montirati. Imajo pa tudi nekaj slabših lastnosti.

 

Plastični žlebovi po navadi niso ravno  namenjeni stanovanjskim hišam in stanovanjskim objektom, ampak bolj pomožnim objektom – vrtnim lopam, manjšim gospodarskim objektom, itd., saj imajo tudi svojo slabost: velika vročina in  mraz povzročita pokanje plastike, zato njihova življenjska doba ni tako zelo dolga, kot bi lahko bila. Marsikaj pa je seveda odvisno tudi od kakovosti samega materiala, torej plastike, ki se z leti vedno bolj  izboljšuje.

 

Barva plastičnih žlebov običajno ni problematična, ker niso barvani  površinsko, ampak  se barvilo dodaja v plastično maso pred oblikovanjem. Na žalost je nabor barv precej majhen, a dejstvo je, da po eksotičnih barvah, s katerimi bi žleb lahko postal bolj viden element, verjetno ni prevelikega povpraševanja.

 

Danes so na tržišču na voljo tudi žlebovi iz plastičnih materialov, ki so še posebej primerni za posameznika, ki želi sam izdelati ali popraviti žleb.

Ker smo prepričani, da vse, ki se zanimate za žlebove,v povezavi z njimi zanimajo tudi strešne kritine, boste nasvete o tem katera strešna kritina je primerna za vaš primer, našli v prispevku, na povezavi.

https://youtu.be/L_jLdNJxxoM

 

Oznake besedila: Plastični žlebovi – uporabni ali neuporabni?