Izdelajte sami svojo naravno kozmetiko

Medtem ko sem hvaležna, da obstaja vse več podjetij danes, ki skrbijo za varnost lepotnih izdelkov, ceno, ki prihaja z njimi ni enostavno pogoltniti. Imam kar nekaj najljubših naravnih trgovin kjer kupujem kozmetične izdelke, kar dosti pa si jih naredim tudi sama doma. Zaupala Vam bom nekaj receptov, ki jih lahko poskusite doma. Izdelajte sami svojo naravno kozmetiko in uživajte ob tem.

Naraven deodorant, ki ga ne boste več zamenjali

Če se želite izogniti uporabi aluminija in drugih dodatkov, povezane z rakom direktno pod vašimi pazduhami (da ne omenjam, blokiranje naravne funkcije znojenja), je prehod na naravni deodorant je pomemben korak pri boljšemu zdravju. Na moje presenečenje, recept, ki vam bom ga zaupala deluje zelo dobro in je zelo poceni ter enostavno za narediti.  Potrebujete samo kokosovo maslo, sodo bikarbono in karitejevo maslo. Dajte 30g kokosovega masla in karitejevega, dodajte žličko sode bikarbone, 2 kapljice vitamina E (po želji) in 10g čebeljega voska. Vse to zmešajte in na 40 do 50 stopinj celzija počasi stopite. Po želji lahko dodate še najlubše eterično olje. Zmes dajte v kalup in lahko takoj uporabljate.

Piling za telo

Če ste novi pri izdelavi izdelkov za telo je piling za telo nekaj kar morate sprobati. Potrebujete kozarec sladkorja in olje- lahko je olivno, mandeljevo,… po želji dodajte eterična olja. Pustite nekaj dni in voila lahko uporabljate ta piling med tuširanje.

Izdelajte sami svojo naravno kozmetiko

Trdi losjon za telo

Veliko receptov za domače losjone lahko najdemo online in  zagotovo boste našli enega, ki deluje odlično  na vaši koži. Osebno imam raje losjone v trdi obliki, ki niso tekoči, saj navsezadnje trajajo dlje časa in so izjemno vlažilni. S preprostimi sestavinami, kot so kokosovo olje, karitejevo maslo, kakavovo maslo, čebelji vosek, lahko naredite neskončne variacije domačih losjonov in jih kasneje tudi podarite. Tukaj je moj najljubši recept  : 20 g jajobinega olja, 10g čebeljega voska, 10g kokosovega masla, 1 žličko kakavovega in karitejevega masla ter po želji eterično olje, vse to stopite in dajte v kalup, ko se strdi lahko že uporabljate.

Več informacij o naravni kozmetiki, lepoti in zdravju, boste našlu tudi na omega3.si