Ideje za zimski izleti

Slovenske Alpe predstavljajo idealno lokacijo za doživetja v naravi, za izlet cele družine in za podjetja kot team building programi. Kljub spremembam so posebne v prav vsakem letnem času. So območje, kjer se pomlad rodi pozneje, gore pa v tem času nudijo še zadnje kepe snega. Takrat so najlepši pohodniški izleti do slapov, saj sončni žarki topijo sneg, le ta pa v obliki vode polni svoje rezervoarje iz katerih črpa vodo še celo leto.

Kratko poletje je čas za obisk najvišjih vrhov, kjer je temperatura veliko nižja kot v dolinah, med gorniškimi podvigi pa veter prijetno mrši lase in bistri misli. Jesen je čas pohodniških izletov, vse pa navdušuje s svojo paleto barv. V tem času se v zraku že pojavlja vonj po starem znancu – snegu, ki domuje na tem koncu sveta. Predstavljamo vam ideje za zimski izlet.

ideje za zimski izlet
Ideje za zimski izlet

Ideje za zimski izlet

Sneg. Dolgo smo ga čakali in končno je tu. Kaj pa zdaj? Snežni teptalci so zahrumeli povsod od Krvavca, preko Velike planine, pa vse do Logarske doline. Čeprav sneg včasih ovira vsakodnevne aktivnosti, obstaja veliko načinov, kako preživeti čas zunaj štirih sten in ga spremeniti v zabaven enodnevni izlet.

1. Krvavec

Prva stvar, ki pade na pamet je seveda smučanje, ki je odlična rekreacija, Krvavec pa velja za enega izmed najboljših slovenskih smučišč. Obstajajo sicer razkoraki v smučarskem znanju in sposobnostjo vijuganja po belih strminah, a ob izbiri pravih strmin to ne bo problem. Še vedno velja pravilo, da se rajši kot lepo, oblecite toplo, saj je ni bolj zoprne stvari kot to, da vas zebe v prste na nogi. Poskrbeti je potrebno tudi za varnost. Res da zaradi čelade, ni možno smučati v najljubših RayBan očalih, a vseeno bo tako glava ostala cela, obraz pa dovolj lep, da se bodo »RayBanke« lepo usedle na nos čez nekaj ur.

2. Logarska Dolina

No, tek na smučeh je povsem druga stvar, saj je malo manj razširjen, tako da bo večina sodelujočih tako ali tako začetnikov. Urejene tekaške proge najdemo v Logarski dolini in na Jezerskem, kjer so na voljo tako izposoja tekaške opreme, kot tudi inštruktorji teka. Ti znajo poskrbeti za pravilni začetek aktivnosti in preprečili morebitne začetniške padce…katerim pa se ne bo mogoče popolnoma izogniti. Tisti, ki ste navajeni alpskih smuči, bodite pozorni na razporeditev teže, sploh v prvih minutah. Tekaške smuči so zaradi svoje lahkote veliko manj hvaležne kakor alpske, zato lahko hitro pristanete na riti.

3. Velika Planina

Korak nazaj v mladost ponuja nočno sankanje na Veliki planini. Razgled s sedežnice nad celotno Ljubljansko kotlino poskrbi za idilično vzdušje med zasneženimi smrekami, spust s sanmi pa tako za adrenalin, kot za edinstveno izkušnjo. 2,5 kilometra dolga proga po urejenih snežnih poteh je v večernih urah osvetljena z reflektorji, tako da rajši kot kapo in čelno luč, vzemite čelado. Še nasvet za tiste bolj željne adrenalina. Za dober spust so ključne dobre sani. Otroške sani so prepočasne in v izogib neprestanem ustavljanju je bolj pametno, da si sani enostavno izposodite pri ponudniku. Hitrost bo prava, zavijanje enostavnejše in izkušnja nepozabna.

Kakšne ideje zimske aktivnosti predlagamo?

Gradnja snežnih gradov, katera se nato spremeni v snežno bitko je vselej zabavna aktivnost, ki jo lahko začinite z dodatnimi nalogami in nagradami za kreativnost, posebne izume in posebne dosežke. Tako je zajet celotni del družine. Tisti, ki so bolj športni, se bodo preizkusili v ciljanju in v »boju«, tisti, ki jih bolj zanima kreativnost in mehanika, pa se bodo imeli priložnost izkazati pri gradnji in oblikovanju gradu.

Gradnje snežnih gradov
Gradnje snežnih gradov

Vse zimske aktivnosti se da lepo povezati z lokalno kulinariko in z degustacijami, lahko pa skupaj z njimi za vašo družino pripravite pravo zimsko olimpijado. Tek na smučeh z zabavnimi vložki spremenite v mini biatlon, nočno sankanje v bob tekmovanje. V kolikor ste pa podjetje vam pa zimske aktivnosti in igre na snegu  organizira team buildng agencija. Zagotovo bo tako poskrbljeno, da se bo o tem dnevu govorilo še dolgo.

Kamniško Savinjske Alpe so definitivno destinacija, ki omogoča veliko aktivnosti za celi dan. Izjemna kulisa vam ponuja Velika Planina, ali pa se podate po cesti iz Logarske doline do Jezerskega in doživite dve idilične zimske doline. Verjamemo, da boste nekaj našli tudi  nekaj idej za zimski izlet tudi za sebe.