B vitamini v hrani

Če redno uživamo zdravo hrano, ne rabimo nikoli skrbeti, če smo zaužili dovolj kakšnega vitamina. Vitamini so pomembni za naše zdravje, še posebej, ko se gre za vitamin b. B vitamini v hrani se najdejo v polnovredni in v raznovrstni hrani. Lahko se zgodi, da nam primanjkuje raznih vitaminov, če zauživamo redno enolično industrijsko hrano. Zato se mnogi odločijo, za razne dodatke, ki nadomestijo razne vitamine, prav tako, ko se gre za b vitamin. Ampak ne rabimo pretiravat z jemanjem, raje zauživajte zdravo hrano in boste vse dobili v vaše telo.

b vitamini v hrani

Vitamini lahko primanjkujejo vsem ljudem, mogoče se pogosteje zgodi starejšim ljudem. Tudi veganom lahko primanjkujejo vsi vitamini ne samo b. B vitamini v hrani so lahko vsak dan na jedilniku, ne glede kaj uživamo. Ne rabimo gledati kaj je v hrani, da ne bi mogoče preveč zaužili katerega vitamina. Res nekateri to redno gledajo, se s tem ukvarjajo, ker jim je vsak vitamin zelo pomemben. V sami skupini je kar več vitaminov b, kot so 1, 2 3, 5, 6 ,7 in 12. vsakega najdemo v drugih živilih, ampak če dobro pogledamo, sigurno vsaj enega dobimo vsak dan v hrani. Če imamo na krožniku jetra, tuno, stročnice ali krompir, pomeni da je tukaj b1. V jetrih, mleku ali siru je b2, b3 najdemo v jetrih, mesu stročnicah in ribah. Že tukaj vidite, da se nekatere jedi ponavljajo, kar pomeni, da sigurno se najde na vašem krožniku nekaj od tega.

Nikoli pa ni narobe, če si kakšne tablete kupimo na spletu. Če pogledate na spletni strani Zlata ptička, vam zagotavljajo kvalitetne tablete, brez kakšnih dodatkov. B vitamini v hrani se bodo vedno znašli, pa če mi to hočemo ali ne. Telo nam lahko hitro pokaže, da nam nekaj manjka. Ampak se malokdaj zavedamo, da so to krivi razni vitamini. Utrujenost ali izčrpanost, to pomeni, da ni dovolj vitamina b.