Android Set Top Box naprave omogočajo Netflix-a v 4K

Android Set Top Box naprave omogočajo Netflix v 4K

Android TV “škatle” nudijo najboljšo podporo vrhunskim vizualnim izkušnjam. V zadnjem času so Full High Definition (1080p) filmi in televizijske oddaje, postali standard. Se pa na tržišču pojavljajo vedno sodobnejše in močnejše naprave. Sedaj najboljše Android Set Top Box naprave podpirajo pretakanje datotek v formatu 4K ali Ultra High Definition (UHD). Ob vedno večjih hitrostih internetnih povezav in omogočenim vedno hitrejšim pretakanjem preko brezžičnih omrežij. Zato si lahko sedaj privoščite 4K vsebine, ki jih spremlja tudi enako visokokakovosten zvok.

Android Set Top Box naprave in težave s 4K Netflix-om

Na voljo ni veliko združljivih Android naprav, ki omogočajo predvajanje 4K Netflix-a, kot bi si želeli. Evo zakaj:

Netflix certifikat

To je največji “kamen spotike” na trgu naprav, ki omogočajo predvajanje 4K Netflix-a. Očitno so pri Netflix-u tako zelo zaskrbljeni, da uporabnik doživi najboljšo možno vizualno izkušnjo, da niso pripravljeni dovoliti, da bi vsak “kitajec” lahko izdelal napravo, ki bi omogočala predvajanje Netflix-a v 4K .

Netflix je tako “certificiral” samo:

  • NVIDIA Shield TV* Box (Amazon),
  • Apple TV*,
  • Google Chromecast,
  • Amazon Fire* TV (Amazon),
  • Roku Ultra* (Amazon).

Netflix zahteva, da proizvajalci naprav izpolnjujejo številne zahteve, preden dobijo značko “Netflix-Approved” na svojih Android Set Top Box napravah. Ena od teh ključnih zahtev je tudi Google potrdilo.

Tukaj pa je še ena stvar. Obstajajo naprave s sistemom Android za televizijo in Android TV Box naprave.

Kakšna je razlika med Android Box in Android TV Box napravami?

  1. Android Box: to je naprava, ki jo “poganja” v operacijski sistem Android. Z njo boste imeli na voljo na tisoče združljivih aplikacij, iger in še kaj drugega. Toda izkušnja celovitega pretočnega prenosa, morda ne bo tako gladka, kot bi si želeli.
  2. Android TV Box: ta vrsta Android Set Top Box naprav pomeni, da delujejo s pomočjo Google namenskega operacijskega sistema Android TV (OS). Torej je bolj verjetno, da boste precej bolj uživali ob televizijski izkušnji na slednjem, kot pri uporabi zgornje naprave. Predvsem pa boste imeli precej manj težav s kakovostjo predvajanih vsebin.